block1

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΑΡΠΑ ΣΤ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ- ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/3


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  10.30 π.μ. ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το μαγικό χέρι της αγοράς, που θα έλυνε τα προβλήματα της παιδείας με την αξιολόγηση, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των μεταφορών, της ενέργειας, αποδείχτηκε ότι οδηγεί στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών προς όφελος των ολιγαρχών του πλούτου. Οι ζωές μας γι’ αυτούς αξίζουν όσο ένα εισιτήριο για τρένα – σιδερένια φέρετρα. 

Τώρα που αποκαλύφθηκαν όλα με τον πιο τραγικό τρόπο, τώρα που ο θρήνος για τον ανθό της νεολαίας που χάθηκε άδικα έγινε λαϊκή οργή, τώρα που ο ταξικός συσχετισμός άλλαξε, το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, τα επιτελεία σχεδιάζουν τη διαχείριση της πολιτικής κρίσης, οι κομματάρχες τρέχουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, οι εκλογές αναβάλλονται μέχρι να συγκαλύψουν το έγκλημα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε, οι μεγαλοδημοσιογράφοι υλοποιούν τη νέα τακτική συγκατάνευσης με το οργισμένο πόπολο, όλοι μαζί ζητούν σύνεση, υπομονή και σιωπή, ζητούν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να αδειάσουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Κι όμως, τώρα είναι που πρέπει να ξεσηκωθούμε σε έναν εξεγερτικό αγώνα διαρκείας, ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο, στην κυβέρνηση, σε όλους όσους κυβέρνησαν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. 

 Να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά: 

Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. 

Αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονα, φτηνές και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί κόστος την ανθρώπινη ζωή. 

Να αναδειχθεί, μέσω της τιμολογιακής πολιτικής με φθηνά εισιτήρια ο λαϊκός χαρακτήρας τους. 

Μόνιμο, έμπειρο και ξεκούραστο προσωπικό και σταθερές σχέσεις εργασίας παντού.

Πλήρης ηλεκτρονική εγκατάσταση με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων. 

Καμιά αναμονή, καμιά εκλογική αυταπάτη. 

Δεν θα λογαριαστούμε αργότερα, τώρα θα λογαριαστούμε, τώρα θα πληρώσουν όλοι τους. Γιατί οι ζωές μας αξίζουν, οι ζωές των παιδιών μας δεν είναι για πέταμα, γιατί έχουμε δικαιώματα, στη δουλειά, στη μόρφωση, στη σταθερή και μόνιμη εργασία, στη δημόσια υγεία, στις δημόσιες υποδομές που θα εξασφαλίζουν ότι δεν ζούμε από τύχη. 

Παιδεία – Υγεία – Στέγη - Μέσα Μεταφοράς - ρεύμα και νερό 

δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό

  Για τα σχολεία μας:

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.

Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους. 

Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.

 

Γενικευμένος, Πανεκπαιδευτικός Πολύμορφος Αγώνας διαρκείας με γενικές απεργίες, συλλαλητήρια κεντρικά και τοπικά, πολύμορφες δράσεις: 

η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

 

Συγκεκριμένα:

Καλούμε σε αποχή από την «επιμόρφωση»-συμμόρφωση. Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ να κινηθούν σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

Πραγματοποίηση μεγάλης κεντρικής συναυλίας για την παιδεία την υγεία, τι μεταφορές και τον πολιτισμό στην Αθήνα μέσα στον Μάρτιο.

Συγκεντρώσεις και καταλήψεις στις Διευθύνσεις Π. Ε. με κεντρικό ζήτημα τις μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών και πίεση ώστε να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΠΕ για να μονιμοποιήσουν.

Στήριξη των συλλόγων και των συναδέλφων που δέχονται τις πρώτες επισκέψεις σχολικών συμβούλων με συγκεντρώσεις και μαζική παρουσία.

Προετοιμασία για το μπλοκάρισμα των εξετάσεων PISA.

Νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης του αγώνα την εβδομάδα 27/3 – 31/3 και ολομέλεια προέδρων στην 01/04.

ΓΝΗΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Οι διαπραγματεύσεις να αφορούν Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εφ’ όλης της ύλης γιατί το βασικό ζήτημα που διεκδικούμε είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος των Γνήσιων Συλλογικών Συμβάσεων εφ’ όλης της ύλης σε αντίθεση με τον ν. 2738/99 που δεν επιτρέπει συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα των μισθών, των συντάξεων, του συστήματος προσλήψεων, των οργανικών θέσεων. Ως συνδικάτο πρέπει να διεκδικούμε τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα (ΑΔΕΔΥ) να κατοχυρώνουν τον κατώτερο μισθό κ.λπ. και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΔΟΕ/ΟΛΜΕ) με βάση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης να μπορούν να διεκδικούν, να διαπραγματεύονται και να κερδίζουν καλύτερες προϋποθέσεις στα μισθολογικά, εργασιακά κι εκπαιδευτικά ζητήματα.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ    ΣΤ’ συλλόγου

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις  Π.Ε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου