block1

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΥΣΠΕ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 22/12/2015


Ολοκληρώθηκε  την Τρίτη (22-12-15) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης K. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων   Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ο πίνακας με τα αντικειμενικά μόρια περιλαμβάνει 39 υποψήφιους/ες για την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση.

10 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και 1ας δεύτερη προτίμηση.
6 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση την ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και 1ας δεύτερη προτίμηση.
3 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση την ΗΜΑΘΙΑ και 1ας δεύτερη προτίμηση.
6 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση την ΠΙΕΡΙΑ και 1ας δεύτερη προτίμηση.
3 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση την ΠΕΛΛΑ και 1ας δεύτερη προτίμηση.
5 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση τις ΣΕΡΡΕΣ και 1ας δεύτερη προτίμηση. 
4 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση το ΚΙΛΚΙΣ και 2 δεύτερη προτίμηση. 
2 εκπ/κοί έχουν πρώτη προτίμηση την ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και 1α δεύτερη προτίμηση.
* Επισυνάπτουμε τους αναλυτικούς πίνακες των υποψηφίων με φθίνουσα σειρά μορίων, που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Περιφερειακή Διεύθυνση. 
* Μια υποψήφια ( 1η προτίμηση ΑΝ .ΘΕΣ. 2η ΚΙΛΚΙΣ) απέσυρε την αίτησή της και τελικά οι υποψήφιοι/ες στην Κ. Μακεδονία είναι 38.
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Στην αρχή της συνεδρίασης οι αιρετοί της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δηλώσαμε τη στάση που θα κρατήσουμε στη διαδικασία επιλογής των νέων Δ/ντών Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα σημειώσαμε πως η θέση του Διευθυντή Εκπ/σης είναι πολιτική θέση και διαχρονικά έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.
Όπως σ’ όλο το δημόσιο τομέα έτσι και στην εκπαίδευση τα συγκεκριμένα στελέχη «επιλέγονται» όχι για να εφαρμόσουν φιλεκπαιδευτικές πολιτικές, αλλά πολιτικές που βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα του δημόσιου σχολείου, των  μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα,  αυτή την περίοδο, η «επιλογή» τους καθορίζεται από τον ρόλο που θα καλεστούν να παίξουν τα καλοπληρωμένα Διευθυντικά στελέχη, στην επιβολή στην κοινωνία και στην εκπαίδευση των τριών μνημονίων και των αντιλαϊκών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβέρνησης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΟΣΑ.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις δηλώσαμε πως θα στηρίξουμε και θα πράξουμε με βάση την πάγια θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης-βαθμολόγησης. 
Συγκεκριμένα : Παρακολουθούμε τη διαδικασία-συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις- στον έλεγχο των μορίων - στη διαδικασία των ενστάσεων - δεν εμπλεκόμαστε σε καμιά διαδικασία εισήγησης και παρουσίασης των υποψηφίων – δε βαθμολογούμε, βάζουμε παύλα, δεν αξιολογούμε - δεν παρεμβαίνουμε με κανένα τρόπο στη διαδικασία της συνέντευξης. 

Με την πεποίθηση πως οι αιρετοί δε συνδιοικούν, δεν αξιολογούν, αλλά ελέγχουν και προωθούν στα υπηρεσιακά συμβούλια τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος δηλώσαμε κατηγορηματικά πως αυτή τη στάση θα κρατήσουμε και πως υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία από ανάλογες διαδικασίες στα ΠΥΣΠΕ για τις επιλογές Δ/ντών , που επιβεβαιώνει την ορθότητα αυτής της αγωνιστικής στάσης.


 Οι αιρετοί της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης
(Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις) 
ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ. - ΒΟΥΡΤΣΑΚΗ Β.

ΑΙΡΕΤΟΙ  ΑΠΥΣΠΕ  Κεντρικής Μακεδονίας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
(Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις)
rizospastiki-kinisi.blogspot.gr
Αιρετός Θανάσης  Αγαπητός   τηλ. 6976281776 agapitos3@gmail.com
Αναπλ. αιρετός  Βάνα Βουρτσάκη  τηλ.6976881343 vanavourtsaki1@gmail.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου