block1

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


Επιτέλους ο σύλλογος μας μπορεί να πάει αλλιώς 

Τα αποτελέσματα των εκλογών και τι σηματοδοτούν

Το μήνυμα των εκλογών είναι καθαρό. Επιτέλους ο σύλλογος μας μπορεί να πάει αλλιώς. Οι δυνάμεις που καθήλωσαν το σύλλογο στην αφάνεια, που τον απαξίωσαν μέσω της πλειοψηφίας που κατείχαν παραμερίστηκαν. Οι δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα να τον ζωντανέψουν, να τον κάνουν ένα δυνατό όπλο υπεράσπισης των συναδέλφων και συναδελφισσών έχουν πλειοψηφία.

Ποια συμπεράσματα βγάζει η κάλπη;

1. Η μεγάλη αποχή 37% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές το 2019 ήταν αποτέλεσμα της αντεργατικής πρακτικής της Κεραμέως και της κυβέρνησης να στερήσει το δικαίωμα σε εργαζόμενους και εργαζόμενες   να πάρουν άδεια μιας μέρας, για να τακτοποιήσουν τα μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν, ήταν αποτέλεσμα της επιλογής να γίνουν εκλογές ενώ έχουν κλείσει τα σχολεία και βέβαια είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης του συλλόγου που απογοήτευσε πολλούς συναδέλφους και  πολλές συναδέλφισσες ενισχύοντας την τάση αποστράτευσης από τις συλλογικές διαδικασίες.

2. Οι δυνάμεις που έφεραν ακέραια την ευθύνη για την αδρανοποίηση του συλλόγου τιμωρήθηκαν αυστηρά από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Η μεν ΔΑΚΕ έχασε σχεδόν το 50% των ψήφων της, η δε ΔΗΣΥ το 67% των ψήφων της. Σημαντικά συνέβαλε το γεγονός ότι ηγετικά τους στελέχη είναι υπόλογα για το μεγάλο έλλειμμα και το μηδενικό ταμείο που παρέδωσαν. Καταδικάστηκαν για τις φιλοκυβερνητικές τους θέσεις και ιδιαίτερα στην επιμονή τους για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

3. Οι δυνάμεις που αντέδρασαν, αντιπάλεψαν, προσπάθησαν να δώσουν διέξοδο από τη εκφυλιστική κατάσταση επιβραβεύτηκαν. Ιδιαίτερα η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τις επιλογές τους. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα εκείνους τους συναδέλφους αναπληρωτές και εκείνες τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες  που συμμετείχαν ενεργά στην εκλογική διαδικασία είτε ως υποψήφιοι και υποψήφιες  είτε ως συμμετέχοντες και συμμετέχουσες  στις αρχαιρεσίες.

Όπως πρωτοστάτησε η Ριζοσπαστική Κίνηση στην αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως πρωτοστάτησε στο να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα της απαίτησης για ένα σωματείο ζωντανό, δίπλα στον καθένα και καθεμία που το έχει ανάγκη, για ένα σωματείο ταξικό που θα αντιπαλεύει κάθε αντεργατική πολιτική έτσι θα συνεχίσει να το πράττει με μεγαλύτερη δύναμη και συνέπεια, μαζί με όλους και όλες και για όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες. Οι ευθύνες μας πλέον είναι μεγαλύτερες, έτσι εκλαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των μελών του συλλόγου, είτε μας ψήφισαν είτε όχι. Στη δύσκολη περίοδο που έρχεται με την ατομική αξιολόγηση ante portas, με την ακρίβεια να μας φτωχοποιεί ραγδαία βάζοντας ζήτημα επιβίωσης, η συλλογική δράση πρέπει να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και σε επίπεδο συλλόγου, και σε επίπεδο ΔΟΕ.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, για την υπεράσπιση των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για ζωή με δικαιώματα που αξίζει να ζεις, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης των όλων, των ίσων και των διαφορετικών! Συνεχίζουμε  αποφασιστικά, συναδελφικά και με διάθεση σύνθεσης και μετωπικής δράσης τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και στην λιτότητα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση. Γιατί δεν είμαστε τα τελευταία απομεινάρια μιας ρομαντικής εποχής που πέρασε, αλλά οι πρόδρομοι ενός λαμπρού μέλλοντος για τον κόσμο της εργασίας.


-Για ένα σύλλογο μαζικό, δυνατό που προμετωπίδα του θα έχει τα συμφέροντα των μελών

-Για να σταματήσουμε την αξιολόγηση με απεργία αποχή

-Για μαζικούς διορισμούς

-Για γενναίες αυξήσεις μισθών

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.

Εμείς δεν είμαστε απλά μαζί του αλλά ανήκουμε σε αυτόν!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε

                                                                            18 Ιουνίου 2022


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου