block1

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΑΡΠΑ ΣΤ ΣΥΛ. ΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

                                                     


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για εκλογικά αποτελέσματα - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

16 Ιουνίου 2022

Ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ και του νέου Δ.Σ. του συλλόγου της επόμενης διετίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της εφορευτικής επιτροπής για τη συνεισφορά τους στις εκλογικές διαδικασίες σε μια πολύ δύσκολη μέρα χωρίς εκλογική άδεια.

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου/αυτόνομου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Σύλλογό μας. Ευχαριστούμε κάθε συνάδελφο/ισσα που ενίσχυσε με τη φωνή, την πράξη, την ψήφο του/της, στα σχολεία, στους αγώνες και στην κάλπη απέναντι στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που τη χρονιά που πέρασε με τις ενέργειές τους προκαλούσαν σύγχυση και έδιναν διαρκώς μηνύματα ηττοπάθειας και παραίτησης από τον αγώνα ενάντια στην κακόφημη αυτοαξιολόγηση. Θεωρούμε ότι η στήριξη των συναδελφισσών και συναδέλφων της ΑΡΠΑ είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον, για ένα εκπαιδευτικό κίνημα ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, ένα κίνημα που θα ορθώνει αποφασιστικά τείχος απέναντι στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης, του ΑΣΕΠ, της αντιεκπαιδευτικής και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και όχι μόνο εθιμοτυπικές συμβολικές κινήσεις-ανακοινώσεις. 

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές/τριες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία είτε ως υποψήφιοι/ες είτε ως συμμετέχοντες/ουσες στις αρχαιρεσίες. 

Δυστυχώς, καταγράφηκε αυξημένη αποχή και στον Σύλλογό μας σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την εκπαίδευση και την κοινωνία. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία να εμπιστευτούν την ΑΡΠΑ και τη συλλογική δύναμη και φωνή του σωματείου μας, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις, αγωνιστικές δράσεις, γενικές συνελεύσεις, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου. Η αξιολόγηση-κατάταξη που έρχεται με τη μορφή της ατομικής αξιολόγησης, η επίθεση στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα με το κυβερνητικό νόμο Χατζηδάκη, η εργασιακή εξουθένωση, η ελαστική εργασία, είναι θέματα που μας απασχόλησαν φέτος  και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν με το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς. 

Είμαστε απέναντι σε κάθε κυβερνητική εξουσία που επιβουλεύεται το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών. Είμαστε απέναντι σε όλο το φάσμα του κομματικού, κυβερνητικού κρατικού συνδικαλισμού (παλιού ή νέου) και των παραγόντων-διαδρομιστών που απαξιώνουν τις συλλογικές διαδικασίες και προβάλλουν ως προσωπική χάρη τα δικαιώματά μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με πείσμα, για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και την επιδείνωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ KAI ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !



Σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. του συλλόγο

Ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν 

20-6-2022

Την Παρασκευή 17-6-2022 στα γραφεία του συλλόγου συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. 

Ο πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τόνισε ότι είναι υπέρ ενός αναλογικού προεδρείου στις θέσεις στο νέο Δ.Σ.. Ως ΑΡΠΑ τοποθετηθήκαμε δημόσια ότι ανάλογα με την εκλογική δύναμη κάθε παράταξης, αντίστοιχα, να κατανεμηθούν και οι έδρες στο προεδρείο, ζητώντας δημόσια τοποθέτηση από κάθε παράταξη. Ως δεύτερη δύναμη ζητήσαμε τη θέση του αντιπρόεδρου ή του γραμματέα. Στην πορεία της ψηφοφορίας όχι μόνο αυτοδιαψεύστηκε ο πρόεδρος περί αναλογικού προεδρείου αλλά διαπιστώσαμε ότι το έργο ήταν καλά στημένο και οργανωμένο από πριν καθώς οι δικαιολογίες τύπου «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί σας και θα συνεργαστούμε με τη δύναμη που μπορούμε συνεννοηθούμε» (δηλ. τη ΔΑΚΕ) δεν άφησαν κανένα περιθώριο συμμετοχής μας στη συνέχεια στη διαδικασία ψηφοφορίας. Η συγκρότηση πολιτικού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) προεδρείου όπως άλλωστε έκαναν μέχρι τώρα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την γραφειοκρατική και συναινετική κατεύθυνση της πλειοψηφίας του σωματείου του συλλόγου μας στις εκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία μοιράσματος μεταξύ τους των εδρών στο Δ.Σ. συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Το ψήφισμα των γονέων του 1ου, 5ου και 13ου νηπιαγωγείου Συκεών για το πρόβλημα στέγασης του 13ου νηπιαγωγείου Συκεών καθώς και του 7ου νηπ. Νεάπολης με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. 

Ως ΑΡΠΑ προτείναμε αυτό που από το Νοέμβριο τονίζουμε με τα προβλήματα συγχωνεύσεων που επιχειρούνται στο δήμο, να οργανωθεί κοινή κινητοποίηση/παράσταση διαμαρτυρίας με τους γονείς σε δήμο (δημοτικό συμβούλιο) και δ/νση Π.Ε. ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα σχολικής στέγης και υποδομών απαιτώντας σύγχρονες σχολικές υποδομές και να δρομολογηθούν άμεσα.

 Αποφασίστηκε στο Δ.Σ,. τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, το Δ.Σ. να θέσει το ζήτημα στον Προϊστάμενο Δ/νσης ώστε να μη χαθεί κανένα τμήμα νηπιαγωγείου καμιά θέση εκπαιδευτικού διεκδικώντας σχολική στέγη.

Ζητήσαμε για άλλη μια φορά να στηρίξει το Δ.Σ. με ψήφισμα τη διωκόμενη συναδέλφισσα Ντίνα Ρέππα στη βάση του ομόφωνου ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης του συλλόγου της Ομόφωνο ψήφισμα Γ.Σ.,  αλλά για άλλη μια φορά εισπράξαμε αρνητική απάντηση με το ευφάνταστο επιχείρημα ότι εφόσον δεν έχει βγάλει η ΔΟΕ αρνούνται να βγάλουν !!!!

Θέσαμε στο Δ.Σ. την «προβληματική» ομαδοποίηση των σχολείων από τη Δ/νση γιατί προκαλεί προβλήματα στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων καθώς συχνά ομαδοποιούνται σχολεία διαφορετικών δήμων, μεγάλων αποστάσεων μεταξύ τους και απόδοση του ίδιου σχολείου σε διαφορετικούς εκπαιδευτικούς για το ίδιο εκπ/κό έργο. Προτείναμε ως πιο λειτουργικό και συναδελφικό σχήμα, να αναλάβει πρωτοβουλία το Δ.Σ. ώστε οι ομαδοποιήσεις των σχολείων να γίνονται από τους εκπ/κούς και τους δ/ντές των σχολείων κάθε περιοχής(Δήμου-δημοτικής ενότητας) καθώς γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου και συνεργάζονται για τα προγράμματα των σχολείων τους και στη συνέχεια αυτές οι ομαδοποιήσεις να προτείνονται στη δ/νση ώστε να μην μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν σε μεγάλες αποστάσεις. 

Παράλληλα θέσαμε το ζήτημα συναδελφικής αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών, με βάση τα δικαιώματά τους, που προσφεύγουν στη Δ/νση για να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: να μετακινούνται σε τέσσερα ή πέντε διαφορετικά σχολεία χωρίς αυτοκίνητο με τη συγκοινωνία, προσωπικά προβλήματα ή οικογενειακού προγραμματισμού και χρόνου.  

       Το Δ.Σ. αποφάσισε να θέσει και αυτό το ζήτημα τη Δευτέρα το πρωί στον προϊστάμενο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η δυναμική που εκφράστηκε μέσα από τη στήριξή σας, μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε διαχρονικά στα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, κόντρα στην εργασιακή εξουθένωση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, κόντρα στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των συναδέλφων που έρχεται με τη μορφή της ατομικής αξιολόγησης, κόντρα στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη που βάζει στον πάγο τα σωματεία και τα δικαιώματά μας, κόντρα στο σχολείο των διακρίσεων, της κατηγοριοποίησης, της αγοράς.

Βρισκόμαστε πάντα όμως δίπλα στον κάθε συνάδελφο, δίπλα στους μαθητές μας, γιατί η έννοια της ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι για μας πάνω από όλα. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και μέσα στο Δ.Σ. του συλλόγου για όλα εκείνα τα επίδικα που θα μας απασχολήσουν άμεσα:

Ενάντια: 

Στην Ατομική αξιολόγηση –αυτοαξιολόγηση του σχολείου- εξετάσεις PISA

Στον νόμο Χατζηδάκη

Στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και των συντάξεών μας.

Στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την αδιοριστία.

Στην επιχείρηση συγχωνεύσεων Παιδαγωγικών τμημάτων

Διεκδικούμε:

Να καθιερωθεί το ωράριο Νηπιαγωγών.

Μόνιμους διορισμούς όλων όσων έχουν εργαστεί και με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, ενάντια σε προσπάθειες επαναφοράς του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Συνεχίζουμε συλλογικά, ανατρεπτικά, αλληλέγγυα και με αποφασιστικότητα.


Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους,

 να μας γεμίσει δύναμη και αισιοδοξία

Τα εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του Στ΄  Συλλόγου Π.Ε. Θεσσαλονίκης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου