block1

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΛΕΛΙΑ

Αποχαιρετώντας την αγαπημένη μας συντρόφισσα Κλέλια Σαλονικίδου εκπαιδευτικό του 2ου Δ.Σ. Νεάπολης, 

Αγαπημένη μας Κλέλια, 

Αγαπημένη μας συντρόφισσα, 

Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν την οδύνη του πρόωρου αποχωρισμού μας. Φτωχά για να αποτυπώσουν την απέραντη θλίψη των δικών σου ανθρώπων, των αγαπημένων σου μαθητών και τις μαθητριών, όλων μας που ζήσαμε στο πλευρό σου. 

Κλέλια, αυτό που έμαθες να κάνεις καλά από μικρό παιδί ήταν να αγωνίζεσαι ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής. Αυτό έκανες και τώρα δίνοντας το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής όπως μόνο εσύ μπορούσες. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές πάντα τις αντιμετώπιζες με δύναμη και χιούμορ.

Υπήρξες στη ζωή, όσων είχαμε την τύχη να σε συναντήσουμε και να σε γνωρίσουμε, μια σπουδαία συναδέλφισσα, ένας υπέροχος άνθρωπος. Αφοσιωμένη πάντα, με ζήλο και μεράκι στους μαθητές και τις μαθήτριές σου, αγωνίστρια στο κλάδο των εκπαιδευτικών, στο χώρο του σχολείου και τους δρόμους του αγώνα. 

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που συνυπηρετήσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου μέσα και έξω από το σχολείο, σε ξεχωρίζαμε για την αλληλεγγύη στους ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα, τη γλώσσα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την εθνική καταγωγή ή τις αναπηρίες.

Σε ξεχωρίζαμε για την εντιμότητά σου, την προσήλωση και την επιμονή με την οποία υπερασπιζόσουν τις ιδέες σου, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που κατέθετες ως εκπαιδευτικός αλλά και για την ενεργή συμμετοχή σου στους πολύχρονους αγώνες μας για αξιοπρέπεια, μόρφωση, δικαιοσύνη. 

Κλέλια, ξέρουμε ότι ο κόσμος μας δεν είναι δίκαιος, όπως ξέρουμε ότι με τον δικό σου προσωπικό τρόπο έδωσες δύσκολο αγώνα να στηρίξεις το Δημόσιο σχολείο, να βοηθήσεις με κάθε τρόπο τα παιδιά του λαού, ότι δε δίστασες ούτε μια στιγμή να αγωνιστείς μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τη δημοκρατία και την παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο ενάντια σε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, ενάντια στην κακόφημη αξιολόγηση και τους αξιολογητές.

Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Θα είσαι μαζί μας στους αγώνες για ένα σχολείο που υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του/της εκπαιδευτικού, τη μόρφωση των παιδιών και μια κοινωνία πιο δίκαιη και απελευθερωμένη!

Αγαπημένη μας, Κλέλια, στους δικούς σου ανθρώπους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη βαθιά μας συμπαράσταση. Τους υποσχόμαστε ότι θα είσαι για πάντα μαζί μας. Με ένα ανοιξιάτικο χαμόγελο να φωτίζει το πρόσωπό σου θα είσαι μαζί μας στην τάξη, στην αυλή του σχολείου, στις συναντήσεις της Ριζοσπαστικής, στην ταβέρνα, στις διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνίας.  

Με μεγάλη δυσκολία σε αποχαιρετούμε οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι, οι φίλες και οι φίλοι σου από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του ΣΤ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στ συλλόγου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου