block1

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 9-10-2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατ. Θεσ/νίκης
                          Ενημερ. φυλ.:  7                                                         09/10/2014

              Λιάμπας Γιώργος, τακτικό αιρετό μέλος  (2310472730 – 6974427724 - gliampas1@gmail.com)

                 Κορδίλας Ξενοφώντας, αναπλ. αιρετό μέλος (2310939469 – 6972874135 - fonis_rk@yahoo.gr)


            Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας με το υπ΄αριθ.: 20032/08-10-2014 έγγραφό της «προσκαλεί» τους πλεονάζοντες(;) εκπαιδευτικούς  κλάδου ΠΕ70 της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης να  υποβάλλουν αιτήσεις απόσπασης/διάθεσης σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά σε όμορες Διευθύνσεις Π.Ε. (βλέπε κυρίως Δυτική Θεσσαλονίκη).
            Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγκεκριμένη «εντολή προς υπηκόους» (μόνον κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο έγγραφο, που αποτελεί μνημείο έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα και σεβασμού προς τους υπηρεσιακά υφιστάμενους καθώς αξιώνει τελεσιγραφικά την ανταπόκριση των τελευταίων εντός πέντε (!!!) ολόκληρων λεπτών από τη λήψη του) επιχειρεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι προκειμένου να διαχειριστεί τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης και ουσιαστικής κατάρρευσης της  δημόσιας εκπαίδευσης.
            Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγκεκριμένη «εντολή προς υπηκόους» επιχειρεί να διαχειριστεί το εκπαιδευτικό προσωπικό υιοθετώντας μια μονοδιάστατη και στυγνά λογιστική προσέγγιση της σύνθετης και πολυπαραγοντικής διάστασης της σχολικής πραγματικότητας παραγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προτεραιότητες και τις εκπαιδευτικές αναγκαιότητες που τη διαμορφώνουν (εθνοτική προέλευση, πολιτισμική συνάφεια, ειδικές ανάγκες, μορφωτικό κεφάλαιο, οικογενειακή κατάσταση, πολλαπλές ταχύτητες μαθητικού δυναμικού).
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγκεκριμένη «εντολή προς υπηκόους», προκειμένου να διαχειριστεί την επιβεβλημένη μιζέρια και να «εξοικονομήσει» προσωπικό δεν διστάζει να θυσιάσει τη στελέχωση των δομών αντισταθμιστικής αγωγής (ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη) εγκαταλείποντας στη μοίρα τους τα παιδιά  που δεν τα καταφέρνουν και να εντείνει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της κοινωνικής επιλογής του σχολείου.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας δεν διστάζει να εκδώσει τη συγκεκριμένη «εντολή προς υπηκόους», σε χρόνο που  όλα έχουν δρομολογηθεί (στελέχωση σχολείων, δημιουργία/ανάληψη τμημάτων, διαμόρφωση ωρολογίου προγράμματος και οικογενειακού προγραμματισμού) αδιαφορώντας για την τεράστια αναστάτωση που θα προκαλέσει με τις πολλαπλές και αναγκαίες ανακατατάξεις σε σχολεία, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συγκεκριμένη «εντολή προς υπηκόους», είναι βέβαιο, με βάση τα αριθμητικά στοιχεία και τις πεισματάρικες εκπαιδευτικές αναγκαιότητες,  πως δεν πρόκειται να θεραπεύσει κανένα τραύμα, αντίθετα θα ανοίξει κι άλλη πληγή καθιστώντας ελλειμματική και την Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συγκεκριμένη «εντολή προς υπηκόους», εκτός από απόδειξη έλλειψης προγραμματισμού, διοικητικής αβελτηρίας και ανεπάρκειας συνιστά την υλοποίηση της κυνικής απόφανσης του ΥΠΑΙΘ, κ. Λοβέρδου, ότι «πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι φέτος τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά» ως αποτέλεσμα των περικοπών εκείνων των δαπανών που περιορίζουν το δικαίωμα των πολλών στην πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας και της ασφάλισης.
 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην προοπτική μετακίνησης κανενός συναδέλφου γιατί πολύ απλά όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει στην εκπαίδευση αλλά λείπουν πολλοί. Χρέος όλων μας είναι, αυτούς που και εμάς θεωρούν «πλεονάζοντες» και τα παιδιά αφήνουν χωρίς δασκάλους να τους καταστήσουμε περιττούς.

ΥΓ: Τελικά, με το 23069/09-10-2014 έγγραφο, η διορία ανταπόκρισης παρατείνεται κατά είκοσι μία  ώρες. Είναι large οι τύποι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου