block1

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΑΡΠΑ-ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28/2 10.30ΠΜ ΚΑΜΑΡΑ


Συνέλευση Στ Συλλόγου, Δευτέρα 26/2 στις 5.30μμ 8ο Δ.Σ. Νεάπολης

Ήταν 28 ετών, φοιτητής στο ΠΑΜΑΚ, ερωτεύτηκε την ψυχολογία και ξεκίνησε μαθήματα σαν σύμβουλος ψυχικής υγείας στην Αθήνα. Επέστρεφε με το τρένο στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη τη νύχτα, της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Λίγες ώρες μετά, το μήνυμα αναζήτησης στα social media, «το παιδί αγνοείται μετά το τραγικό ατύχημα…».  

Αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα σε χώρους και βάρδιες εργασίας χωρίς ασφάλεια, χωρίς περίθαλψη, με συρρικνωμένα τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν τα σπίτια τους για ελάχιστα ευρώ. 

Είναι 30 ετών, αναπληρώτρια νηπιαγωγός, μπες-βγες από την τάξη, κάποια στιγμή πάτησε ανάμεσα στο κενό μετά την πόρτα και στο σκαλοπάτι, το πόδι της γύρισε. Ασθενοφόρο, ΚΑΤ, εγχείρηση, τρεις μήνες εκτός υπηρεσίας. Ναι….., αλλά οι αναπληρώτριες/ές δικαιούνται έως 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας. Από εκεί και μετά …πάει η προϋπηρεσία και ο μισθός. Οπότε, μια και δυο, επέστρεψε στο νηπιαγωγείο με τις πατερίτσες. Τι; Μίλησε κανείς για αξιολόγηση των κτιριακών υποδομών; Μίλησε η υφυπουργός: «όταν δέχθηκε να εργαστεί ήξερε τους όρους εργασίας».

Εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαιώματα που γυρνούν όλη την επικράτεια για να εργαστούν. Τι; Μίλησε κανείς για βελτίωση της ποιότητας στο σχολείο την οποία θα φέρει η ατομική αξιολόγηση;

Είμαστε όλοι σχοινοβάτες, περπατάμε σε μια λεπτή γραμμή, ανάμεσα στα κέρδη τους και τη ζωή μας. Γύρω μας απαιτήσεις, deadlines, φωνές, εγκύκλιοι, απειλές, εκβιασμοί και ψηλά, πάνω από τα κεφάλια μας, οι κερδοφόροι ορίζοντες. Κάποιοι, μας κοιτούν από ψηλά, μας κουνούν το δάχτυλο και ανυπομονούν να υποχωρήσουμε και να αξιολογηθούμε για να αποδείξει το κράτος πόσο καλά δουλεύει. 

28 Φλεβάρη: Απεργούμε, δείχνουμε τη δύναμή μας!

Απέναντι στον οδοστρωτήρα που μας θέλει μοναχικά άτομα-εύκολα χειραγωγούμενα, η συλλογική μας δύναμη είναι η ελπίδα μας. Κι αυτή τη δύναμη πρέπει να τη δείξουμε στην απεργία και στο δρόμο. Στον αγώνα για να νικήσει, όχι σε κινητοποίηση ρουτίνας ή κρίκο στους κομματικούς σχεδιασμούς.

Το πρώτο πράγμα που διακυβεύεται σήμερα είναι οι ζωές μας. Η επιβίωσή μας σε ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον όλο και πιο επικίνδυνο, με τα δημόσια νοσοκομεία να οδηγούνται στη διάλυση. Στην εκπαίδευση ζητάμε σχολικά κτίρια ασφαλή και λειτουργικά, πλήρη έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και άμεση αντιμετώπιση κάθε επικίνδυνης κτιριακής υποδομής.

Το δεύτερο είναι το δικαίωμα στη ζωή, όχι στην επιβίωση. Αυτό σημαίνει ζωή με δικαιώματα, μόνιμη εργασία για όλες και όλους με μισθούς αξιοπρέπειας και με δικαιώματα. Γι’ αυτό ζητάμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ίσα δικαιώματα για όλες/ους, διορισμό-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών. 

Το τρίτο είναι ο στόχος τους της απόλυτης υποδούλωσής μας από μια διοικητική γραφειοκρατία που αυτό που μισεί περισσότερο απ’ όλα είναι να διδάσκει. Η λύση «να αξιολογηθώ – να τελειώνω» δεν υπάρχει. Εδώ και 3 δεκαετίες, από τότε που ψηφίστηκαν οι πρώτοι νόμοι για την ατομική αξιολόγηση, ο δάσκαλος «τελειώνει» όταν αφυπηρετεί. Μέχρι τώρα, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας τους αξιολογητές έξω από την τάξη του. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με απεργία-αποχή, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία. 

Το τέταρτο είναι το καθολικό δικαίωμα στην παιδεία και στην υγεία. Ενάντια στις πολιτικές της άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησής τους. Γι’ αυτό διεκδικούμε να μην καταργηθεί το άρθρο 16, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το πέμπτο είναι το σχολείο. Η σχέση μας με τα παιδιά, το παιδαγωγικό μας έργο. Η δυνατότητα ενός φτωχού παιδιού να νιώσει πως έχει δικαιώματα. Ότι έχει δικαίωμα να αμφισβητεί. Ότι έχει δικαίωμα να σπουδάσει. Αυτό είναι που τους ενοχλεί και θέλουν να μας υποτάξουν. Γι’ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά μέσα κι έξω από τα σχολεία μας, για μια εκπαίδευση που να μας διδάσκει να σκεφτόμαστε, όχι να υπακούμε!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕΤΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ!

Υπερασπίζουμε τη δημόσια παιδεία και την εργασία μας

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας-Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ και στην κατάργηση του άρθρου 16

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς. 1.200€ καθαρά στο νεοδιόριστο και ανάλογες αυξήσεις σε όλους

Όχι στους νέους ταξικούς φραγμούς στα σχολεία (ΕΒΕ, PISA, Εθνικό απολυτήριο, τεχνική εκπαίδευση βορά στην αγορά κ.ά.)

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην Α/θμια και στην Β/θμια τώρα! -Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όχι στην υπονόμευση πτυχίων και προϋπηρεσίας-Όχι στην αξιολόγηση και στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όχι στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Όλοι μαζί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς μπορούμε να νικήσουμε!

Όλοι κι όλες στην 24ωρη απεργία 28/2! 

Όλοι στην παλλαϊκή συγκέντρωση με τα σωματεία μας και τους φοιτητικούς συλλόγους 10.30πμ, Καμάρα

Συνέλευση Στ Συλλόγου, Δευτέρα 26/2 στις 5.30μμ 8ο Δ.Σ. Νεάπολης



 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤ’ συλλόγου

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις

       www.rizospastiki-kinisi.blogspot.gr                                           23-2-2024

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου