block1

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ 17/10/20 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12

       

                               

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠ/ΓΩΝ ΣΤ΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

«Όχι» στο σχέδιο καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, στο Δήμο Παύλου Μελά.

     Η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου βιώνουν αυτή τη στιγμή, μια πρωτόγνωρη πανδημία η οποία έχει οδηγήσει στην απαγόρευση σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων.

     Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, που όλα έχουν παραλύσει, δυστυχώς παρατηρούμε ότι χωρίς αίσθημα ευθύνης, και σεβασμού των πολιτών και των θεσμών, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ και η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), κινούν τις τελευταίες μέρες, ξανά διαδικασίες για να καταφέρει η παραπάνω εταιρεία να πάρει την πολυπόθητη εδώ και χρόνια, άδεια καύσης των δευτερογενών απορριμμάτων RDF και SRF στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας.

    Αγνοώντας, όλες τις ομόφωνες αποφάσεις και τα ψηφίσματα του νυν Δήμου Παύλου Μελά και του πρώην Δήμου Ευκαρπίας (2010, 2014, 2019) κατά της προοπτικής καύσης απορριμμάτων από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ, αλλά και τη σύσσωμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανακινούν το θέμα της άδειας της καύσης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για να μην μπορούν να υπάρχουν παρεμβάσεις και αντιδράσεις.

     Με αίσθημα ευθύνης της προάσπισης της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος της περιοχής μας, δηλώνουμε ξανά την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο καύσης απορριμματογενούς καυσίμου στη γνωστή τσιμεντοβιομηχανία. 

Ζητούμε να ανασταλούν και να σταματήσουν άμεσα, όλες οι διαδικασίες τροποποίησης, δημοσιοποίησης και έγκρισης της ΑΕΠΟ της εταιρείας που αφορούν την καύση των απορριμμάτων, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα μας, σαν ελάχιστο μέτρο για να μπορούμε να συμμετέχουμε και να δηλώσουμε εμείς και οι πολίτες μας με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο, τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις μας για την άδεια που θέλει να πάρει η ΤΙΤΑΝ ΑΕ.

Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους συλλόγους και τους φορείς του δήμου μας, αλλά και τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε κοινό αγώνα και επαγρύπνηση.

Σας καλούμε σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή το  Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, 12μεσ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

  


Ζ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   

ΘΕΜΑ: Συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή από τα ΕΛ.ΠΕ. και την εξόρυξη χρυσού- Σάββατο 17 Οκτώβρη, 12μεσ., άγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι/ισσες,

Σε μια περίοδο που, με την πανδημία, η ανθρωπότητα βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της καταστροφικής επέμβασης στο οικοσύστημα και ενώ η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά όλο και πιο φοβερά τα δόντια της, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο συνεχίζουν να σχεδιάζουν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και καταστροφής του περιβάλλοντος. Από τις εξορύξεις και τα γιγαντιαίων διαστάσεων αιολικά πάρκα (Β.Α.Π.Ε.) μέχρι την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και της “βιομηχανίας των απορριμμάτων”, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από την υγεία και τη ζωή μας. Με το νέο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» μάλιστα, που μέσα στο καλοκαίρι πέρασε η κυβέρνηση γίνεται ένα ακόμη καταστροφικό βήμα, καθώς αναγορεύεται η καύση των σκουπιδιών σε βασική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, υποβαθμίζοντας τραγικά άλλες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον όπως η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η κομποστοποίηση κ.ά.

Στην πόλη μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας από την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (και όποια άλλη ενεργοβόρα βιομηχανία), την κατασκευή των γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) για την παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου SRF-RDF στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή) αλλά και την καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της Δυτ. Θεσσαλονίκης. 

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αναπνεύσουμε! Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων που θα βάλουν φραγμό στην περιβαλλοντική καταστροφή και θα συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διάσωση της γης και των νερών, των δασών και του αέρα, της σημαντικότερης κληρονομιάς που έχουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας!

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! - ΟΧΙ στις Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης και Μαυροράχης Λαγκαδά και την παραγωγή SRF-RDF 

Λέμε ΟΧΙ στην ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.-Elpedison!

Λέμε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!

Απαιτούμε μέτρα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια άλλη πολιτική διαχείρισης τους με την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης!  

Στηρίζουμε και καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους της πόλης, να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν οι περιβαλλοντικές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                                             Λαγκαδάς 12-10-2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                                                                       

Όχι στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και τις Μ.Ε.Α., 

την περιβαλλοντική καταστροφή από τα ΕΛ.ΠΕ. και την εξόρυξη χρυσού!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, 12μεσ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ενώ η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά όλο και πιο φοβερά τα δόντια της, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο συνεχίζουν να σχεδιάζουν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και καταστροφής του περιβάλλοντος. Από τις εξορύξεις και τα γιγαντιαίων διαστάσεων αιολικά πάρκα (Β.Α.Π.Ε.) μέχρι την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και της “βιομηχανίας των απορριμμάτων”, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από την υγεία και τη ζωή μας.

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! - ΟΧΙ στις Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης και Μαυροράχης Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή)και την παραγωγή SRF-RDF

Λέμε ΟΧΙ στην ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.-Elpedison!

Λέμε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!

Απαιτούμε μέτρα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια άλλη πολιτική διαχείρισης τους με την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης!  

Καλούμε κάθε περιβαλλοντική ομάδα, εργατοϋπαλληλικό σωματείο, φοιτητικό σύλλογο και σύλλογο γονέων, κάθε τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα, να ενώσουμε την φωνή μας σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή.

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου