block1

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΠΑ-ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/10/2020 11ΠΜ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Όλοι και Όλες στην 24ωρη απεργία             

ΔΟΕ - ΑΔΕΔΥ,  Πέμπτη 15 Οκτώβρη

και στην απεργιακή συγκέντρωση 

11πμ στο αγ Βενιζέλου!

Συνάδελφοι, -ισσες

ΥΠΑΙΘ και Κυβέρνηση γενικεύουν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική ενάντια στον κόσμο της εκπαιδευσης. Μετά την αύξηση μέσα στην πανδημία των μαθητών στα 25 παιδιά ανά τμήμα, άφησαν τα σχολεία με κενά κάνοντας ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών,  ελαστικοποίησαν  παραπέρα την εργασία την με τις τρίμηνες συμβάσεις, αδιαφόρησαν για την υγεία μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών με τις ελάχιστες τοποθετήσεις προσωπικού καθαριότητας, προχώρησαν με εγκύκλιο το σχεδιασμό τηλεμαθημάτων με ανοιχτά σχολεία που φυσικά βρήκε τον κόσμο της εκπαίδευσης απέναντι! Το επόμενο διάστημα με τον Προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί η Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (ν.4692/2020 άρθρα 33,34 και 35 για την εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων) ως προπομπός της Αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Κι ενώ (με επίδειξη αδιαφορίας και αυταρχισμού) κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήραν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας όπως ζητάμε γονείς κι εκπαιδευτικοί, προσπάθησαν να βάλουν τους καθηγητές να παίξουν το ρόλο του καταδότη με την κατάπτυστη  εγκύκλιο  για «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» στα κατειλημμένα σχολεία, με τηλεαπουσίες για τους μαθητές. Μάλιστα, προχώρησαν με αυταρχισμό σε βάρος της μεγάλης μαθητικής κινητοποίησης, την Παρασκευή 9/10, στο ΥΠΑΙΘ όπου μαθητές και εκπαιδευτικά σωματεία δέχτηκαν τα χτυπήματα των ΜΑΤ, δεκάδες χημικά, ανελέητο κυνηγητό που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών. Το σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων, η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα περάσει! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, θα αγωνιστούμε για μια Παιδεία που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητ(ρι)ών μας.

Νομοσχέδιο Υπουργείου Εσωτερικών: ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, Σχολές ΟΑΕΔ, θα “περάσουν” στις Περιφέρειες ;! 

Στο νέο νομοσχεδίου το οποίο το υπ. Εσωτερικών προτάθηκε από τους περιφερειάρχες η μεταφορά στις Περιφέρειες της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο σύνολό της (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, Σχολές ΟΑΕΔ, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εκπαίδευση ενηλίκων, γεωργικές, τουριστικές σχολές) και τη ίδρυση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Πολιτικής.  Κι αυτό μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών (κι όχι μόνο) ότι «διεκδικεί» την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.  Μέσα από την επιχείρηση «αποκέντρωση της εκπαίδευσης» προωθείται η ιδιωτικοποίηση και το μοντέλο του ευέλικτου, «αποκεντρωμένου» σχολείου της αγοράς,  η καθήλωση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση και η μετάθεση του κόστους λειτουργίας των σχολικών μονάδων στους δήμους, ουσιαστικά στους εργαζόμενους, με την επιβολή τοπικής φορολογίας. 

Η ανεργία σαρώνει την κοινωνία και η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει νομοθετικές αλλαγές για την αύξηση της εργατικής εκμετάλλευσης. 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι πρέπει να καταργηθούν «οι παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα και να προσαρμοστεί η εργασία στα νέα δεδομένα ώστε να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα», με γοργό ρυθμό ετοιμάζουν το Νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο με άξονα τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη που περιλαμβάνει στους στόχους την επέκταση της υπερεργασίας και της “ευέλικτης απασχόλησης” (όπως τα τρίμηνα στην εκπαίδευση), την ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού, κλπ. Και ό,τι περνάει στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορεί να αφήνει το δημόσιο αδιάφορο...

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Απαιτούμε:

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/2020).

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων/απαιτούμενων χώρων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται. 

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση πραγματοποίηση προσλήψεων για όλο το σχολικό έτος (ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΡΙΜΗΝΑ) ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που προκύπτουν στα σχολεία και λόγω της πανδημίας.

Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

Μείωση - αναδιάταξη της ύλης.

Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δεν μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

Όχι στην «εξ αποστάσεως» με ανοιχτά σχολεία.

Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση/κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Χορήγηση αδειών σε όλους τους εκπαιδευτικούς, με ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές.  

Πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στο σχολείο κατά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Αύξηση του προσωπικού των εργαζομένων στην καθαριότητα, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρες ωράριο από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς επίσης απολύμανση κάθε σχολικής μονάδας.

Πρόσληψη τραπεζοκόμων για το ολοήμερο, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον.

Πρόσληψη νοσηλευτών ανά σχολείο για έγκαιρη υγειονομική παρέμβαση στο σχολικό χώρο.

Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και είδη καθαρισμού και όλου του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού.

Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών ιατρικών δομών. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Επιδόματα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. 

Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. 

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   ΣΤ΄συλλόγου

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.

www.rizospastiki-kinisi.blogspot.gr                                                                                                                           11/10/2020

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου