block1

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΠΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΥΣΠΕ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. 
Κεντρικής Μακεδονίας

          Στη συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στις 25-01-2017, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο Γνωμοδότηση για χορήγηση - διακοπή αδειών χωρίς αποδοχές, σχ. έτους         2016-2017

Θέμα 2ο:                                                                                             α. Πρόταση για διάθεση-μετακίνηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ σε ΔΥΕΠ άλλου ΠΥΣΠΕ αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για το σχολικό έτος 2016-2017




β. Πρόταση για διάθεση Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων, λόγω αναστολής ή οριστικής παύσης λειτουργίας Κέντρων Φιλοξενίας

Για το πρώτο θέμα υπήρχαν δύο αιτήσεις. 
Μία από εκπ/κό Π.Ε. 70 του ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσ/νίκης για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών και μία αίτηση από εκπ/κό Π.Ε. 70 του ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσ/νίκης για διακοπή άδειας άνευ αποδοχών. 
Έγιναν ομόφωνα δεκτές. 

Για το δεύτερο θέμα συζητήθηκαν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις:

Α) Διάθεση εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ που είναι σε ΔΥΕΠ του ΠΥΣΠΕ της Δυτ. Θεσ/νίκης, στο ΠΥΣΠΕ της Αν. Θεσ/νίκης για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου (67ο Θεσ/νίκης) που φοιτούν μαθητές πρόσφυγες-μετανάστες.

Β) Μετακίνηση δύο συντονιστών εκπαίδευσης. 
Μία συντονίστρια Π.Ε.60 από το κέντρο φιλοξενίας των Γιαννιτσών (έχει κλείσει οριστικά) στη διεύθυνση Πέλλας προκειμένου να προσφέρει διοικητικό έργο σε συνδυασμό με την εκπαίδευση προσφύγων, αναλαμβάνοντας παράλληλα θέματα που αφορούν τους μαθητές που διαμένουν σε σπίτια και σε ξενοδοχεία. 
Μία συντονίστρια από  το κέντρο φιλοξενίας Βαγιοχωρίου  στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρει διοικητικό έργο σε συνδυασμό με την εκπαίδευση προσφύγων, αναλαμβάνοντας παράλληλα θέματα που αφορούν τους μαθητές που διαμένουν σε σπίτια και σε ξενοδοχεία και εγγράφονται στις κατά τόπους σχολικές μονάδες. Επιπροσθέτως, κατά το διάστημα απουσίας του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του κέντρου Φιλοξενίας Καβαλαρίου, θα παρέχει τις υπηρεσίες της στο συγκεκριμένο κέντρο.

Γ) Συμπλήρωση του ωραρίου 2 αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου (13 ώρες) των ΔΥΕΠ του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης στο ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης. Η διάθεση για δύο ώρες θα γίνει σε ΔΥΕΠ της δευτεροβάθμιας της Δυτ. Θες/νίκης για την κάλυψη των 15 ωρών. 
Για το δεύτερο θέμα υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

Επισήμανση:
 Στη συζήτηση για την εκπαίδευση των προσφύγων – μεταναστών εγγράφως διατύπωσα τις  ενστάσεις για το συνολικό χειρισμό από τα αρμόδια υπουργεία. Έχει επιβεβαιωθεί από τη μέχρι τώρα φοίτηση των προσφύγων-μεταναστών στις διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και στη Θεσ/νίκη πως είναι πολύ πιο εκπαιδευτικά αποτελεσματική και χωρίς εντάσεις και προβλήματα η φοίτησή τους στην πρωινή λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα με τη συγκεκριμένη μορφή λειτουργίας των μονάδων εκπαίδευσης προσφύγων–μεταναστών, όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ, προκύπτουν πολλά ζητήματα διαχείρισης του προσωπικού (αναπληρωτές), που δουλεύουν με ελαστικές μορφές «μειωμένης-μετακινούμενης εργασίας», αλλά και στην αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού (συντονιστές εκπ/σης), που δε μπορεί να ελεγχτεί και να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα  στις επιλογές, αλλά και η αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους στις προσφυγικές εκπαιδευτικές δομές.

Κοινοποιώ και τις αποφάσεις του ΑΠΥΣΠΕ όπως αναρτήθηκαν στη διαύγεια. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 (Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις)
rizospastiki-kinisi.blogspot.gr


Αιρετός Θανάσης  Αγαπητός  τηλ.6976281776 agapitos3@gmail.com

Αναπλ. αιρετός  Βάνα Βουρτσάκη τηλ.6977324496 vanavourtsaki1@gmail.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου