block1

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΠΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ


ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ 

Του ψηφοδελτίου «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση- Ριζοσπαστική Κίνηση- Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις» για το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης.

Δηλώνουμε πως αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσ/νίκης), αντιδρώντας έμπρακτα στην διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

                                                                                                               

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΑΙΘ (24-9-2020) πήρε σάρκα και οστά με την υπουργική απόφαση Φ.350/51/139940/Ε3/14-10-2020, με την υπογραφή της Ν. Κεραμέως, η οποία περιέχει τη διαδικασία «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Όπως είχαμε δηλώσει η μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση αποτελεί καθαρή πολιτική επιλογή και στοχεύει να πλήξει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να βάλει στο περιθώριο - αποδυναμώσει το εκπαιδευτικό.

Η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» επιδιώκει να χτυπήσει ιδιαίτερα τις συλλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών, αφού το ίδιο διάστημα θα γίνουν εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια των υπαλλήλων του υπουργείου εργασίας με ζωντανή εκλογική διαδικασία. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών χρησιμοποιούνται ως πρώτο βήμα για την επέκτασή τους σε όλα τα συνδικάτα, στο πλαίσιο  ενός συνολικού  σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση  απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση διαρρέει στον τύπο ότι ετοιμάζει ν/σχέδιο που προβλέπει υποχρεωτική «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για τη λήψη απόφασης για απεργία με το 50%+1.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. 


Ως  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.» ήδη έχουμε τοποθετηθεί δημόσια με ανακοίνωσή μας, ότι θα αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε κάθε περίπτωση, εάν  η κυβέρνηση προχωρήσει σε διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης δεν χωρούν δισταγμοί για κανέναν. Με αίσθημα πολιτικής ευθύνης απέναντι στην ιστορία του κλάδου δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων

Δηλώνουμε

ότι αποσύρουμε το ψηφοδέλτιό μας με τον τίτλο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.» από το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης. και αποσύρονται οι αιτήσεις όλων των υποψηφίων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

 

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου