block1

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΠΑ-ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΠΥΣΠΕ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 19-10-2016


Στη συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε στις 19-10-2016, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

Θέμα 1ο Εξέταση αιτήσεων για απόδοση 2ης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα 2ο Γνωμοδότηση για χορήγηση - διακοπή άδειας χωρίς αποδοχές, σχολικού έτους 2016-2017

Θέμα 3ο Πρόταση για απόσπαση-διάθεση εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ70 που πλεονάζουν σε Διευθύνσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχολικές μονάδες του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

Οι αποφάσεις είναι:

Στο πρώτο θέμα εξετάστηκαν οι αιτήσεις δύο συναδέλφων ΠΕ 70 για απόδοση 2ης ειδικότητας. 
Για τον 1ο συνάδελφο υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την ειδικότητα του θεολόγου. Για το 2ο συνάδελφο η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία (ειδικότητα Μουσικού ). Δε ψήφισα την εισήγηση γιατί εκτιμώ πως η απόδοση 2ης ειδικότητας με προσόν την κατοχή βεβαίωσης εκκλησιαστικής σχολής ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και ανοιχτά αμφισβητεί τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των πανεπιστημιακών σχολών. Ιδιαίτερα σήμερα που η λογική των 2ων αναθέσεων και της «κινητικότητας» μπορεί να αξιοποιηθεί για να καλύπτει τα πραγματικά κενά, τους μηδενικούς διορισμούς και την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων αναπληρωτών.
Στο θέμα αυτό υπήρξε και μία απόρριψη αίτησης για απόδοση 2ης ειδικότητας γιατί το συγκεκριμένο πτυχίο (ψυχολογίας- κλάδος ΠΕ23 ) είναι στους κλάδους διορισμών και προσλήψεων του Ε.Ε.Π. και δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτούς των άρθρων 12,13 και 14 του ν. 1566/85.

Στο δεύτερο θέμα έγινε ομόφωνα δεκτή η αίτηση μίας συναδέλφισσας ΠΕ16 για άδεια άνευ αποδοχών.
Δεκτή ομόφωνα έγινε και η αίτηση μίας συναδέλφισσας ΠΕ60 για διακοπή της άδειας χωρίς αποδοχές.

Στο τρίτο θέμα που αφορούσε για δεύτερη φορά την «εθελοντική» μετακίνηση εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ που υπάρχουν «πλεονάζοντες» δηλώσαμε όπως και την προηγούμενη φορά, με το ίδιο σκεπτικό, αποχή από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η επαναφορά του ζητήματος των εκπαιδευτικών που σύμφωνα με τη διοίκηση «πλεονάζουν» είναι και πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογικό τρόπο και σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.
 Οι «εθελοντικές» μετακινήσεις μπορεί να εξυπηρετούν προσωπικά ορισμένους συναδέλφους/ισσες που δεν μπόρεσαν να πάρουν απόσπαση, όμως ταυτόχρονα δημιουργούν στα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ που φεύγουν περισσότερα προβλήματα, εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία που ήταν τοποθετημένοι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, αλλά κυρίως ανοίγουν το δρόμο ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. Αυτές θα ακολουθήσουν για να καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά ή αυτά που είναι βέβαιο πως θα δημιουργηθούν στη διάρκεια της χρονιάς.  

Όταν σε καλούν να μετακινηθείς «εθελοντικά», στη συνέχεια θα σε μετακινήσουν και υποχρεωτικά. Είναι δηλωμένη άλλωστε η πρόθεση της κυβέρνησης για μετακίνηση προσωπικού στην εκπαίδευση, κάτι που επιτρέπει το αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο διατηρεί και εφαρμόζει στο σύνολό του και η σημερινή κυβέρνηση. 
 Η επιμονή της διοίκησης της περιφέρειας στις λίγες έστω μετακινήσεις δείχνει πως το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν «εθελοντικά» κάποιοι εκπαιδευτικοί που θα συμφωνήσουν στη μετακίνηση τους αλλά να ανοίξει ο δρόμος για τις μετακινήσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για να υλοποιήσουν το βασικό σχεδιασμό τους που είναι η κάλυψη όλων των κενών με υποχρεωτικές  μετακινήσεις.

Εμείς γι’ αυτό  δηλώσαμε αποχή από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος η στάση όμως των υπολοίπων μελών και ιδιαίτερα του άλλου αιρετού που την προηγούμενη φορά είχε δηλώσει κι εκείνος αποχή τώρα γιατί άλλαξε και ψήφισε με βάση ποιος/α είναι αυτός/τή που «εθελοντικά» αποσπάται; Οι ενστάσεις του Δ/ντή εκπαίδευσης Ημαθίας και τα προβλήματα που επικαλέστηκε την προηγούμενη φορά τώρα γιατί δεν υπήρξαν;

Η απόφαση του ΠΥΣΠΕ ήταν να αποσπασθούν 4 εκπ/κοί ΠΕ70 στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θες/νίκης, δύο απο το ΠΥΣΠΕ Πέλλας και δύο απο το ΠΥΣΠΕ Ημαθίας. 

Εμείς αυτό που θεωρούμε αναγκαίο είναι να καλέσουμε  τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. σε συνεργασία και με τις ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα, να μην επιτρέψουν καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού σε άλλο ΠΥΣΠΕ και αγωνιστικά το επόμενο διάστημα να αποτρέψουν τα σχέδια της διοίκησης για υποχρεωτικές μετακινήσεις. 

Ταυτόχρονα καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην κάνουν καμιά αίτηση «εθελοντικής» μετακίνησης, όποτε και αν τους ζητηθεί, και να αγωνιστούν μαζί με τα σωματεία για την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (πρόσφατων και παλαιότερων). 

Δεν είμαστε «νούμερα» και «πλεονάσματα» 
και δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας.


          Αιρετός Θανάσης  Αγαπητός  τηλ.6976281776 agapitos3@gmail.com
Αναπλ. αιρετός  Βάνα Βουρτσάκη   τηλ.6976881343vanavourtsaki1@gmail.com

*Επισυνάπτουμε και τις αποφάσεις όπως αναρτήθηκαν στη Διάυγεια


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
(Παρεμβάσεις-Κινήσεις- Συσπειρώσεις)
rizospastiki-kinisi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου