block1

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΝΤΡΟΠΗ

ΝΤΡΟΠΗ ! 
Η Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζήλεψε  το μοντέλο απεύθυνσης προς υπηκόους που έχει εγκαινιάσει η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ&ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και με ύφος Μαρίας Αντουανέτας και γλωσσικό στυλ ενωμοτάρχη χωροφυλακής του ’50 απευθύνεται με απίστευτη προπέτεια στο προσωπικό των  Δημόσιων Σχολείων της δικαιοδοσίας της.

Το υπ.αριθμ.: 884/21-11-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποτελεί μνημείο επιτιμητικού και υποτιμητικού χαρακτήρα υπηρεσιακού εγγράφου. Το εν λόγω έγγραφο με μια πρωτοφανή αμφισβήτηση του προσωπικού και υπηρεσιακού  ήθους και επάρκειας των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων τους εγκαλεί αναιτίως και ευθέως για παχυλή ανικανότητα, συνειδητές παραπειστικές απαντήσεις και τους αντιμετωπίζει ως κοινούς κλεφτοκοτάδες.

Το συγκεκριμένο έγγραφο με τις διαπιστώσεις, τις επισημάνσεις και τις υποδείξεις που περιλαμβάνει, προδίδει, αν όχι άγνοια, τουλάχιστον αδιαφορία για τις νόμιμες και συλλογικές διαδικασίες των σχολικών μονάδων που αφορούν την κατανομή τάξεων, τις αναθέσεις μαθημάτων, την κατάρτιση ωρολογίου προγράμματος, τις εγγενείς αδυναμίες πληροφορικών συστημάτων.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο, η Διοίκηση, ζητώντας, δεκαπέντε μέρες πριν τη λήξη του α΄ τριμήνου, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας και της άτυπης παράλληλης στήριξης, τη συγκέντρωση των πλεοναζουσών ωρών στον τελευταίο τοποθετηθέντα εκπαιδευτικό, την ανακατανομή των ωρών των εκπαιδευτικών, την τροποποίηση του προγράμματος και ωραρίου του κάθε εκπαιδευτικού, την ονομαστική αναφορά των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών,  όχι απλά αναστατώνει αλλά κυριολεκτικά διαλύει τα σχολεία, προσπερνώντας αλαζονικά και κυνικά τη διαμορφωμένη ζωντανή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Κύριοι της Διοίκησης μην ψάχνετε τον ντορό όταν ο λύκος είναι μπροστά σας. Το ξέρετε πολύ καλά: δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί κρυμμένοι στις ντουλάπες. Εκείνα που είναι στο φανερό  και φωνάζουν είναι  τα 1500 κενά δασκάλων και η συνειδητή πολιτική επιλογή να μην καλυφθούν με προσλήψεις. Αυτήν την ανάλγητη και βαθιά ταξική πολιτική που δεν μπορεί να διασφαλίσει δασκάλους για τα ελληνόπουλα υπηρετείτε και διαχειρίζεστε. Για να βουλώσετε αβούλωτες τρύπες δεν διστάζετε να κατασκευάσετε πλεονάζοντες, σφάζοντας στο γόνατο τις ανάγκες των πιο αδύναμων παιδιών αφήνοντάς τα να σαπίζουν στο έλος του λειτουργικού αναλφαβητισμού και της υποεκπαίδευσης. Αλήθεια πώς μιλάτε για πλεονάζοντες  όταν ξέρετε ότι σήμερα στην Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης λείπουν 114(!!!) εκπαιδευτικοί εγκεκριμένων παράλληλων στηρίξεων; 
Πώς θέλετε, για παράδειγμα, να ελέγξετε διοικητικά την παρατυπία της «άτυπης παράλληλης στήριξης» όταν σας αφήνει παγερά αδιάφορους η απουσία της τυπικής; Ποια παιδαγωγική ευαισθησία και υπηρεσιακή ευθύνη σας επιτρέπει να παραγνωρίζετε την εκπαιδευτική καθημερινότητα αυτών των παιδιών, των συμμαθητών και των δασκάλων τους;

Κύριοι της Διοίκησης, ο μορφωτικός και εκπαιδευτικός Καιάδας για μαθητές και εκπαιδευτικούς που απεργάζεται  η πολιτική που υπηρετείτε κι εφαρμόζετε να είστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται να είναι το μέλλον μας. Δεν ζητάμε να συνταχθείτε μαζί μας για την αποτροπή του, αν και θα σας τιμούσε ιδιαίτερα, ωστόσο ζητάμε να εγκαταλείψετε την τακτική των φετφάδων με τους ανοιχτούς εκφοβισμούς και τις συγκαλυμμένες απειλές και να κινηθείτε με την επιβαλλόμενη υπηρεσιακή προσήνεια και σεβασμό προκειμένου να αποκαταστήσετε το κλίμα της χρηστής διοίκησης και  διαφυλάξετε την προσωπική σας αξιοπρέπεια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου