block1

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

3 ΙΟΥΛΙΟΥ -1ΜΜ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΥΠ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - 7ΜΜ ΕΔΟΘ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ
Σύλλογος Π.Ε. περιφέρειας Λαγκαδά

Πρόσκληση

Συνάντηση συντονισμού των σωματείων μας
την Πέμπτη 3/7, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας στις 9/7 και απεργιακής συγκέντρωσης

Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων και σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο ενάντια στην αξιολόγηση.
Η κυβέρνηση άμεσα στο όνομα του χρέους και στα πλαίσια των δεσμεύσεων της απέναντι στην  Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια σειρά πίνακες μετατάξεων υπαλλήλων που είναι ήδη σε  διαθεσιμότητα. Όσοι εργαζόμενοι θα συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες περισώζονται, με τις επισφαλείς θέσεις εργασίας που θα πάρουν προσωρινά, από την καταστροφή  της απόλυσης. Χιλιάδες όμως εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, σε όλο το δημόσιο τομέα που δε θα συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες, όπως πρόσφατα έγινε με τους σχολικούς φύλακες  θα οδηγούνται στην  απόλυση για να συμπληρωθούν επί πλέον 11.500 απολύσεις υπαλλήλων που αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Την ίδια στιγμή προωθεί σε όλο το δημόσιο την αξιολόγηση – λαιμητόμο που η εφαρμογή της θα σημάνει νέες «δεξαμενές» εργαζομένων που θα αξιοποιηθούν για απολύσεις. Η επίθεση είναι γενικευμένη πλέον σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατί οι συνέπειες από την απώλεια υπηρεσιών που προσφέρουν δημόσια αγαθά θα είναι καταστροφικές για όλη την κοινωνία.
Καλούμαστε λοιπόν τώρα να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης μέσα από συντονισμένο και ανυποχώρητο αγώνα όλων των σωματείων και των εργαζομένων.
Απευθυνόμαστε στα σωματεία που λειτουργούν στους χώρους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υγείας, ΟΤΑ, πολιτισμού και σε άλλα υπουργεία, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους στην ΕΡΤ 3, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, τους διοικητικούς στα ΑΕΙ και κάθε σωματείο που θεωρεί αναγκαίο το συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης και την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Καλούμε σε συνάντηση συντονισμού την Πέμπτη 3/7, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ για να οργανώσουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ που είναι προκηρυγμένη για την Τετάρτη 9/7, ώστε να οργανώσουμε απεργιακή συγκέντρωση των  πρωτοβάθμιων  σωματείων  στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου με αίτημα την κατάργηση του Ν.4250/2014 και το σταμάτημα της αξιολόγησης, καθώς και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων εργαζομένων. Να επιδιώξουμε η Τετάρτη 9/7/2014, ημέρα που η κυβέρνηση γνωστοποίησε την κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων στα σχολεία και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες για να ακολουθήσουν αργότερα οι καθαρίστριες και άλλοι  εργαζόμενοι στους χώρους των ΟΤΑ, της υγείας του πολιτισμού κ.ά. να γίνει ημέρα μεγάλης συλλογικής απάντησης για την ανατροπή!
Ταυτόχρονα πρέπει να  συζητήσουμε και εκτιμήσουμε τις εξελίξεις για να χαράξουμε κοινό πρόγραμμα δράσης των σωματείων μας για τις επόμενες ημέρες.

                                                                                                              Τα  Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου