block1

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ



Ενημερ. φυλ.:  41
Συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.Δυτ. Θεσ/νίκηςστις 16-4-2019
Το Π.Υ.Σ.Π.Ε μετά από αναλυτική συζήτηση  αποφάσισε κατά πλειοψηφία  ότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι αριθμητικά κατά κλάδο αυτές που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα (δίνεται και ο αριθμός των εκπ/κών που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.).
Επίσης αποφάσισε να καλέσει τις/τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που κρίθηκαν σε παλαιότερα έτη οργανικά υπεράριθμοι από υπαιτιότητα της υπηρεσίας, να υποβάλλουν δήλωση τοποθέτησης, εφόσον το επιθυμούν και υπάρχει κενή οργανική θέση στο σχολείο που κρίθηκαν υπεράριθμοι, ώστε να τοποθετηθούν οργανικά κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ΠΔ 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ100/97. 
Στη συνέχεια και στις εναπομείνασες κενές θέσεις καθώς και όσες θα δημιουργηθούν από εκπ/κούς που θα κάνουν χρήση του παραπάνω δικαιώματός τους, θα τοποθετηθούν οι οργανικά υπεράριθμοι και στη συνέχεια θα γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπ/κών που (α) βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. (β) ζητούν βελτίωση θέσης (γ) μετατέθηκαν από άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε., συγκρινόμενοι όλοι μεταξύ τους και όχι ως χωριστές κατηγορίες εκπ/κών (Π.Δ. 50/96, αρθ. 15, παρ. 8, εδ. β).


Δεδομένης της διαφωνίας μας στη συνεδρίαση στις 13-3 με θέμα:«Προσδιορισμός οργανικής  σύνθεσης  διδακτικού προσωπικού Π.Ε» (Δεν προσδιορίστηκε με βάση τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος όπως 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο-Α και Β Δημοτικού, 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού, υπολογισμός  εκπαιδευτικών του ολοήμερου, τάξεων υποδοχής, ενισχυτικής στα οργανικά κενά….. -Ενημερωτικό 40), διαφωνήσαμε ως προς τον αριθμό των οργανικών θέσεων. Οι πετσοκομμένες  και μηδενικές σε ορισμένες ειδικότητες μεταθέσεις και αυτή τη σχολική χρονιά σηματοδοτούν την ύπαρξη εκατοντάδων κενών που θα πρέπει να καλυφτούν με τις αποσπάσεις. 

Παρακάτω παραθέτουμε τους πίνακες οργανικών θέσεων κατά κλάδο:



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  
Αιρετός: 
Νίκος Χριστοφόρου  6976371942 – xristoforoun@yahoo.gr
Αναπλ. αιρετός: 
Σμήλιος Ηλίας 6932913799 -ismilios@gmail.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου