block1

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ-ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 ΣΤΙς 12 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή  επίθεση με την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων (συγχωνεύσεις σχολείων, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, περικοπές σε συντάξεις, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία), με την πολιτική αδιοριστίας, τους μηδενικούς διορισμούς και τη διόγκωση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, με το υπό προώθηση νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές και την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, ενώ αναμένεται η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ και η υλοποίηση των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών δεσμεύσεων.
Το ΔΣ της ΔΟΕ, μετά από τρεις εβδομάδες αδράνειας, κατέληξε σε απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της 2 Μάρτη, με τρίωρη ΚΑΝΟΝΙΚΗ στάση εργασίας. Οι ευθύνες για την απόρριψη της πρότασής μας για 24ωρη απεργία ανήκουν στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που απέρριψαν αυτή την πρόταση (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) αντιμετωπίζοντας την κινητοποίηση της 2 Μάρτη ως μια απλή …παράσταση διαμαρτυρίας. 
Διέξοδος δεν μπορεί να είναι παρά να είναι η συσπείρωση και ενότητα όλων των συναδέλφων στη βάση της αντιπαράθεσης με την πολιτική κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, με τους μηδενικούς διορισμούς, με τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και το σύνολο των μέτρων που περικόπτουν θέσεις εργασίας και πλήττουν το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
- Οργανική θέση, για κάθε εκπαιδευτικό έργο, σε κάθε σχολείο.
- Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, (ολοήμερο, Τ.Ε. Παράλληλη στήριξη, τάξεις Υποδοχής)
- Εξίσωση δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων. Ο διαχωρισμός στη λήψη αδειών με τους μόνιμους είναι απαράδεκτός, ειδικότερα η  αντιμετώπιση των εγκύων συναδελφισσών.
- Βελτίωση και μέριμνα των συνθηκών πρόσληψης, ενημέρωση για τον τόπο πρόσληψης τουλάχιστον 2 βδομάδες νωρίτερα από την μέρα τοποθέτησης στο σχολείο, μέριμνα για την στέγαση, αυξήσεις στους μισθούς, επίδομα θέρμανσης, ενοικίου, μετακίνησης, τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων το ανώτερο σε 2 σχολεία.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ    ΣΤ’ συλλόγου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.
27-2-2018                                                                                          www.rizospastiki-kinisi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου