block1

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ- ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΩΝ -ΕΝΗΜ. 37


Συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης στις 22/2/2018 με θέμα: «Προσδιορισμός οργανικής  σύνθεσης  διδακτικού προσωπικού Π.Ε.».

Μπροστά στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις για μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που κορυφώνονται (αλλά δεν τελειώνουν) στις 2 του Μάρτη με την απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στο αγ. Βενιζέλου η διοίκηση τη Δ/νσης δυτ. Θεσσαλονίκης κατέγραψε τα παρακάτω κενά.  

Παρά τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν φέτος τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ για μια ακόμη χρονιά κινήθηκε στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής του περιορισμού των δαπανών για την εκπαίδευση, με την «κατάργηση των διορισμών», με την ευέλικτη διαχείριση του προσωπικού με μετακινήσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, με την υπερεργασία των εκπαιδευτικών που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά, με πολλαπλές μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο, κλπ.. Ιδιαίτερα τραγική ήταν φέτος η πραγματικότητα των παιδιών που αιτήθηκαν παράλληλη στήριξη αλλά το υπουργείο και η υπηρεσία δεν έκριναν ότι υπήρχε ανάγκη, όπως και η ουσιαστική ανυπαρξία Τμημάτων Υποδοχής για να υποστηριχθούν τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών. 

Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, που παρήγγειλε η ΕΕ, σχεδίασε ο ΟΟΣΑ και νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη της Ν.Δ. και η ταυτόχρονη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών (μερικές ακόμα χιλιάδες αναπληρωτών θα μείνουν άνεργοι την επόμενη σχολική χρονιά) θεωρούμε ότι ήταν το σκεπτικό που καθόρισε τη στάση της διοίκησης.

Για μας ο δρόμος είναι ένας. Αυτός που ακολουθούμε χρόνια τώρα ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση χαράζει την εκπαιδευτική πολιτική, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που την υλοποιούν. 
Αγώνας για να  υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο
Αγώνας για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών
Αγώνας για τα εργασιακά μας δικαιώματα και το διορισμό των αδιόριστων συναδέλφων μας

Καταψηφίσαμε τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ γιατί δεν υπολογίστηκαν τα κενά στη βάση του αριθμού των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν πέρσι και του αριθμού των  κενών  που δεν καλύφθηκαν, δηλαδή βάση των πραγματικών αναγκών των σχολείων, αλλά υπολογίστηκαν σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για το νέο τύπο ολοήμερου σχολείου  και τις ρυθμίσεις για το νηπιαγωγείο. 



Καταψηφίσαμε με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος όπως:
Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο)
Μόνιμοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων - Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Οργανική θέση, για κάθε εκπαιδευτικό έργο, σε κάθε σχολείο.
Απόδοση  όλων των οργανικών κενών στις μεγάλες σχολικές μονάδες π.χ 25ο  Ευόσμου,4ο Πεύκων, 2ο Παλαιοκάστρου κλπ.
Ένας δάσκαλος για κάθε τμήμα 
Για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου ορισμός ενός δασκάλου.
Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 20 μαθητές ανά τμήμα και  15 ανά τμήμα σε νηπιαγωγείο και Α’-Β’ τάξη.
Ένας εκπαιδευτικός σε κάθε τμήμα ένταξης
Τάξη  Υποδοχής σε όλα τα σχολεία - Ένας δάσκαλος σε κάθε τάξη υποδοχής.
Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί.
Απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας σε κάθε σχολείο.


Αιρετοί Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης  
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  
                                
Αιρετός: Νίκος Χριστοφόρου  6976371942 – xristoforoun@yahoo.gr 
Αναπλ. αιρετός: Ντίνος Παντελίδης  6977689500 – paremvasisdinos@gmail.com
   
http://rizospastiki-kinisi.blogspot.gr/
Ενημερωτικό  37                                                               22-2-2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου