block1

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ -ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

                                                                     

                               Εδώ, δεν περνάει ο φασισμός !                                   2/4/2019
Τρικάκια με εθνικιστικά-ρατσιστικά-ομοφοβικά συνθήματα βρέθηκαν το πρωί (Τρίτη 2 Απριλίου) έξω από τα συστεγαζόμενα 1ο-5ο δημοτικά σχολεία Συκεών. Την προηγούμενη μέρα αναλόγου περιεχομένου είχαν βρεθεί έξω από Γυμνάσιο της περιοχής. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα φασιστοσυνθήματα είχαν γραφτεί έξω από το 2ο δημοτικό Συκεών, είχαμε τη φασιστική επίθεση με μολότοφ σε σπίτι που κατοικούσε οικογένεια Σύρων προσφύγων, είχαμε τη συκοφάντηση συλλόγου γονέων για τις αλληλέγγυες δράσεις σε πρόσφυγες και απολυμένους εργάτες, λεκτική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ που διένειμαν (έξω από δημοτικό σχολείο) κάλεσμα για αντινατοϊκή εκδήλωση και στη συνέχεια υβριστική επίθεση -την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης- στους εκπαιδευτικούς των συστεγαζόμενων 3ου -6ου δημοτικών σχολείων. 

Οι διάφορες εθνικιστικές-φασιστικές συμμορίες έχουν αποθρασυνθεί. Αυτές οι συμμορίες που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που οι «φύρερ» τους γονατίζουν μπροστά στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, που πολεμάνε και συκοφαντούν κάθε αγώνα των εργαζόμενων που διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις και εργασιακά δικαιώματα, κάθε συλλογικότητας ανέργων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και αξιοπρεπή επιδόματα εργασίας, κάθε συνταξιούχου που αγωνίζεται για τη σύνταξή του, που μισούν πάνω απ’ όλα την οργανωμένη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση των εργαζομένων, αυτές οι συμμορίες καλλιεργούν το φόβο και το μίσος ενάντια στον πιο αδύναμο συμπολίτη μας. 

Προπαγανδίζουν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους όταν θρησκευτικοί φανατισμοί και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα τις έχουν μετατρέψει σε θέατρα πολέμου. Προπαγανδίζουν το μίσος  γι’ αυτούς/ες που αναγκάστηκαν να διασχίσουν βουνά και να περάσουν θάλασσες για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Προπαγανδίζουν το μίσος ενάντια σ’ αυτούς που οι πολυεθνικές έχουν μετατρέψει τις χώρες τους σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, που οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν μετατρέψει σε πειραματικά εργαστήρια εξαθλιώνοντας τους ανθρώπους για το ιδιοτελές τους κέρδος τους, που βλέπουν τη χώρα τους να ερημοποιείται από την περιβαλλοντική καταστροφή που επιφέρει η ασύστολη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της από το κεφάλαιο. 

Προπαγανδίζουν το μίσος ενάντια στους ανθρώπους που έχουν διαφορετική θρησκεία, που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, που έχουν διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές.
Ο φασισμός δεν είναι μια ακόμη πολιτική πρόταση όσο κι αν επιχειρεί να εμφανιστεί ως τέτοια. Είναι η άρνηση της πολιτικής, η άρνηση της ταξικής διάκρισης (όλοι το ίδιο είμαστε κι ο εργαζόμενος κι ο βιομήχανος), η άρνηση του κοινωνικού ανταγωνισμού (κεφαλαίου – εργασίας) και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η άρνηση της ισότητας των φύλων, η άρνηση της ατομικής ελευθερίας της επιλογής θρησκευτικών πεποιθήσεων πέραν της κυρίαρχης, η άρνηση αποδοχής σεξουαλικής προτίμησης, κλπ.. Εκμεταλλεύεται την ανοχή των αστικών δημοκρατιών και με εθνικιστικές-αντιιστορικές-ρατσιστικές δοξασίες για την «ανωτερότητα της φυλής» (ενάντια σε κάθε άλλο λαό τον οποίο βλέπει ως εχθρό) επιχειρεί να συγκροτηθεί σε  πολιτικό ρεύμα ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν ησυχία νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία. Αποτελεί το προκάλυμμα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων για την πραγματοποίηση των αιματοβαμμένων επεμβάσεών τους και ευθύνεται για δύο παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια νεκρούς.

Οι φασίστες δεν έχουν θέση στις γειτονιές μας!

Δε θα επιτρέψουμε στις φασιστικές συμμορίες να χύσουν το δηλητήριό τους στα σχολεία μας!

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. 
Τα σχολειά μας είναι «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ» για όλα τα παιδιά του κόσμου ανεξάρτητα από φύλο, τόπο καταγωγής, πολιτισμική αναφορά, αναπηρία. Αγωνιζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να μαθαίνουν πώς να ανακαλύπτουν, να κατανοούν και να ερμηνεύουν τα φυσικά φαινόμενα και τις κοινωνικές σχέσεις, να μαθαίνουν τις αξίες της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και τη σημασία της ελευθερίας, να μαθαίνουν να αλλάζουν τον κόσμο.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο. 
Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για ένα δημοκρατικά οργανωμένο σχολείο με ένα αναλυτικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει την κριτική κατανόηση του κόσμου στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, που να διαπνέεται από τη συνεργατική μάθηση, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στην ταυτότητα του άλλου, το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την κριτική συνείδηση που θα οδηγεί στην κοινωνική χειραφέτηση και την απελευθέρωση από τις σχέσεις εξάρτησης.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό του «διαφορετικού».  Αγωνιζόμαστε ενάντια στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στη μισαλλοδοξία, στον πόλεμο. Αγωνιζόμαστε για ένα δημοκρατικό σχολείο με ένα σύλλογο διδασκόντων που να λειτουργεί τη δημοκρατία στην πράξη. 
Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες. 

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους συμπολίτες/ισσές μας εργαζόμενους/ες, τους άνεργους/ες, τους συνταξιούχους τους μετανάστες/στριες και τους πρόσφυγες αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση της εργασίας μας από το κεφάλαιο, για σταθερή δουλειά με μισθό, σύνταξη και περίθαλψη που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας και να μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα κηρύγματα εθνικιστικού μίσους, θρησκευτικού φανατισμού, φυλετικών διαχωρισμών και ομοφοβικών κραυγών. 

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό.
Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά για τους χιλιάδες συμπολίτες μας Εβραίους, τους εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που έπεσαν θύματα από τις φασιστική βαρβαρότητα. Γνωρίζουμε καλά και δεν ξεχνάμε! Οι εχθροί της κοινωνίας θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους! Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες δεν τρομοκρατείται, δε σταματά!
Ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.
www.rizospastiki-kinisi.blogspot.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου