block1

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΟΕ- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ

                 
Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, αποτελούν προέκταση του ενός ή του άλλου κόμματος, και υποτάσσουν την συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών στους ευρύτερους κυβερνητικούς ή αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς. Στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ έχουμε άλλους τρόπους σκέψης και οργάνωσης. 

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι μια ανεξάρτητη ομάδα εκπαιδευτικών, ανοιχτή σε κάθε συναδέλφισσα ή συνάδελφο που δέχεται τις βασικές αρχές της και θέλει να συμμετάσχει ισότιμα στις διαδικασίες της. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από την ολομέλεια της ομάδας. Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ συμμετέχει στο δίκτυο των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων και αγωνίζεται για την ανάπτυξη του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού στην εκπαίδευση.

Όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν, δεν κρύψαμε ποτέ ότι είμαστε πολιτικοποιημένοι. Έχουμε ο καθένας – καθεμιά τις δικές του πολιτικές και ιδεολογικές αναζητήσεις και προβληματισμούς και μάλιστα με αγωνιστικό – ριζοσπαστικό πρόσημο. Μας ενώνει όμως, η προτεραιότητα να αγωνιστούμε μαζί κάτω από ένα κοινό πλαίσιο, ενάντια στην συντηρητική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και την κοινωνία, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας στην οικονομική εξαθλίωση ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Για μας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συλλογικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις και στο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, και στις κινητοποιήσεις είναι καθοριστικής σημασίας. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, όταν περιοριζόμαστε μόνο να αναθέτουμε στον/στην «εκπρόσωπό μας», χάνουμε την αγωνιστική μας δυναμική. Συνέπεια είναι, η κυβέρνηση και οι κρατικοί και κομματικοί μηχανισμοί να μας χειραγωγούν για να επιτύχουν τους πολιτικούς τους στόχους.

Δε μας ενδιαφέρει να μένουμε μόνο σε επίπεδο καταγγελιών και αναλύσεων, απλοί θεατές στην όλο και μεγαλύτερη επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας μας. Επιδιώκουμε πραγματικούς αγώνες, που θα έρχονται σε αντιπαράθεση με την πολιτική της λιτότητας, της ελαστικής εργασίας, του αυταρχισμού και των αντιεκπαιδευτικών επιλογών και θα μπορούν να πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες νίκες, από τα μικρά και καθημερινά μέχρι τα μεγάλα προβλήματα. Γι' αυτό και τα αιτήματα μας στηρίζονται και εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών. 

Στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θεωρούμε ότι η διεκδίκηση των αιτημάτων μας δεν είναι το μόνο πεδίο δράσης. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να αναπτύξουμε τη συλλογική μας δράση, τόσο για τον παιδαγωγικό μας ρόλο όσο και για ευρύτερα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που δεν μπορεί να αποτελούν μονοπώλιο των κομματικών μηχανισμών. Οφείλουμε να έχουμε άποψη για το σχολείο. Οφείλουμε να έχουμε στραμμένη την ματιά μας στον κόσμο του μόχθου και του μεροκάματου, που αγωνιά για το εργασιακό μέλλον των παιδιών του και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. 

Οι  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έδωσαν σκληρές μάχες τα προηγούμενα χρόνια, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, την αξιολόγηση.  

Μπροστά στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να στρέψουν οριστικά τις πλάτες τους απέναντι στις δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ, ΕΡΑ, ΑΕΚΕ) ή το ΠΑΜΕ που στο όνομα της “ταξικής καθαρότητας” προκρίνουν την περιχαράκωση των αγώνων και τελικά τη διάσπαση του εργατικού κινήματος. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.
        
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ    ΣΤ’ συλλόγου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.
31 Μαΐου 2016                                                                             rizospastiki-kinisi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου